Islamofobi Shqiperia

Ylli Gurra kontribon për ndërtimin e muzeut françeskian të kulturës

Sociologu i bërë myfti i Tiranës, Ylli gura, ka dhuruar para ndaj Klerit Françeskian për të nderuar bashkëpunëtorët katolik të fashizmit dhe nderimin e mitit të supremacisë katolike në Shqipëri.

Sipas tij, ky kontribut është një gur dëshmie në nderim të etërve françeskan të cilët për moto të tyre kishin “Për fe dhe atdhe.”

Sigurisht episode të mëparshme ku krerët e shtetit kanë nderuar figura katolike, siç ishte ajo e krijimit të një ekspozite në bibliotekën kombëtare  nga Ministja e Kulturës Mirela Kumbaro ku nderoi At’ Zef Pllumin, duke paraqitur shtetin tonë, si një shtet katolik dhe shumë larg laicitetit të pretenduar.

Një akti i tillë, në kohën kur supremacia katolike është në kulmin e saj, sidomos nga kreu i Komunitetit Musliman, myftiu injorant dhe i pamerituar, që pritet që të punojë në kuadër të rikthimit të Islamit dhe jo reklamimit të Kristianizmit dhe bërjen e tij si bazën themelore në të cilën ngrihet shteti Shqiptar./GazetaImpakt