Islamofobi Shqiperia Video

Zamira Gjini tregon mbi nismen e kryeministrit per te spiunuar muslimanet

Me shkollen per komunitete te sigurta. Sjelljet antishoqerore ne shkolla dhe mesuesit.

Zamira Gjini, Drejtore e Programeve te Zhvillimit ne Ministrine e Arsimit dhe Sporteve tregon mbi planet per te spiunuar muslimanet neper shkollat e Shqiperise. Nisma drejtohet nga zyra kunder ekstremizmit dhe radikalizmit te dhunshem qe drejtohet nga mirditori katolik Sander Lleshi, i cili beson se Skenderbeu eshte hero i NATO-s dhe Vatikanit kunder osmaneve. Do te spiunohen, raportohen dhe behen me dosje nxenesit muslimane qe nuk besojne ne shenjterine e Skenderbeut, Nene Terezes, ne supremacine e katolicizmit mbi fete e tjera ne vend, apo ata qe nuk ndajne mendimin e qeverise ne lidhje me politikat nderkombetare.

Do te ndertohen dosje, raporte dhe fleterrufe kunder nxenesve muslimane. Projekti drejtohet nga ambasada amerikane dhe te rekrutuarit jane mesues te cilet do kthehen ne police te mendimit, spiune dhe fuksa qe do identifikojne nxenesit e tyre muslimane. Prinderit myslimane qe kane mjekra dhe shami do te trajtohen si raste speciale ne menyre qe projekti te mos kuptohet qe eshte veten anti-musliman. Mesuesit do spiunojne ne baze periodike nxenesit e tyre muslimane, prinderit dhe komunitetin.