Bota

32 të huaj të paligjshëm u arrestuan në Iranin Perëndimor

Afganët u arrestuan të hënën, në provincën Kermanshah, në Iranin Perëndimor, tha të martën drejtori i përgjithshëm i Byrosë së Iranit për të Huajt dhe Çështjet e Emigrantëve të Huaj (BAFIA).

“Prania dhe punësimi i shtetasve të huaj pa leje është e paligjshme në Iran”, tha Ali-Akbar Akbari.

Ali Akbar Akbari tha se 32 të huaj të paligjshëm ishin të angazhuar në aktivitete bujqësore dhe ndërtimore.

Ai gjithashtu shtoi se punëdhënësit iranianë që përdorin shtetasit e huaj të paligjshëm për t’i shpëtuar pagesave të taksave dhe sigurimeve do të dënohen.

Ali Akbar Akbari tha se në provincë jetojnë vetëm 1,286 shtetas të huaj, vetëm pesë prej të cilëve janë afganë dhe të tjerët janë nga Iraku.

Burimi : IRNA/ ML