Bota Historia

8 mars 1906 – Masakra e Kraterit të Morove ku amerikanet masakruan të paktën 600 filipinas myslimanë

Në vitin 1898, SHBA-ja bëri marrëveshje me Spanjën dhe bleu Filipinet për 20 milionë dollarë; por vetë populli filipinas e kundërshtoi me forcë këtë marrëveshje. Pas 4 vitesh, më 1902, presidenti i atëhershëm amerikan, Teodor Ruzvelt, shpalli fundin e luftës në Filipine, por kjo paqe nuk përfshinte komunitetin Moro. Trupat amerikane masakruan të paktën 600 filipinas myslimanë, përfshi këtu gra e fëmijë, të cilët ishin fshehur në Kraterin e Morove.

OPINIONE