90 xhami kumbojnë me lutje në të njëjtën kohë, tre vjet pas grusht-shtetit në Turqi (video)

Si pjesë e aktiviteteve të mbajtura në përkujtimtë grusht-shtetit të dështuar tre vjet më parë në Turqi, qe ku kumbimi në një kohë  në 90 mijë xhami të këtij vendi, i atyre që u konsideruan si frymëzuese të popullit kundër asaj çfarë po ndodhte në rrugë.

Ishin ato thirrje fetare nw formë lutjeje drejtuar Zotit, organizuar nga drejtues xhamish, të cilat përçuan ndenjën e unitetit dhe përballjes me atë pjesë të ushtrisë që po tentonte marrjen e drejtimit të shtetit me dhunë.

burimi:/tesheshi

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne