Bota

Afganistani i dikurshëm…krejt ndryshe nga shkatërrimi dhe lufta që i solli sot SHBA!

Afghanistani sot në sytë e të gjithëve është një vend ku lufta është nëpër këmbë dhe fati i jetës së njerëzve nuk dihet.

Por nuk ka qenë gjithmonë kështu.

Këto foto që shoqërojnë artikullin tonë,janë shkrepur rreth viteve 1960,nga profesori i universitetit të Arizonës dr.Bill Podlich, i cili asokohe punoi për 2 vite atje dhe e shfrytëzoi këtë mundësi për të fotografuar këtë vend.

Disa burra afganë duke shijuar një piknik

Profesori në një shëtitje në Kabul

Burra dhe djem duke shijuar lumin e Kabulit

Një djalosh afgan duke përgatitur torta

Një orë leksioni në shkollën e Kabulit

Disa punëtorë krahu në punë e sipër

Tri motra shëtitje rrugëve të Kabulit

Një burrë duke përgatitur ëmbëlsirën e quajtur Jilabee

Tuneli që lidhte pjesën e veriut dhe të jugut të Afganistanit

Karburanti asokohe në Kabul