Bota

Altun: Evropa duhet të heqë dorë nga cilësimi i myslimanëve si kriminelë potencialë

Drejtori i Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës, Fahrettin Altun deklaroi se vendet evropiane, udhëheqësit e opinionit dhe vendimmarrësit duhet të heqin dorë nga vlerësimi i islamit si një kërcënim të sigurisë dhe cilësimi i myslimanëve si kriminelë të mundshëm.

Fondacioni i Kërkimeve Politike, Ekonomike dhe Sociale (SETA) organizoi një panel të hapjes së uebit me titull “Prezantimi i Raportit Evropian i Islamofobisë 2019”.

Duke folur në fjalën hyrëse të panelit, i cili u transmetua drejtpërdrejt përmes videokonferencave në rrjetet sociale Twitter dhe Youtube, kreu i Komunikimeve të Presidencës, Fahrettin Altun deklaroi se racizmi antimysliman nuk është vetëm një problem evropian.

“Ne po flasim për një kërcënim global që rrezikon jetën e njerëzve kudo, nga Azia Juglindore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA). Për shembull, në Indi, mijëra njerëz vriten ose plagosen çdo vit si pjesë e përpjekjeve sistematike për të çterritorizuar dhe frikësuar popullin mysliman nga nacionalistët hindu. Një politikan, fitues i Çmimit Nobel për Paqen në Mianmar, luan një rol aktiv në gjenocid ndaj myslimanëve. Më në fund, një terrorist ultra i djathtë, i frymëzuar nga evropianët që më parë kanë kryer sulme terroriste në Zelandën e Re, vrau dhjetëra njerëz në një xhami lokale vitin e kaluar”, deklaroi Altun.

Në mes tjerash Altun shtoi se “Evropa duhet të heq dorë nga cilësimi i myslimanëve si kriminelë potencialë”./trt

OPINIONE

INTERVISTA