Shqiperia

Ambasadori amerikan thërret në takim Fatmir Mediun. Cili është plani i ardhshëm?

Deputeti i PR, Fatmir Mediu, duke hyre ne nje seance parlamentare, ku eshte diskutuar projektligji “Per disa ndryshime dhe shtesa ne ligjin nr. 9385, date 4.5.2005 “Per pyjet dhe sherbimin pyjor”, te ndryshuar./r/n/r/nLawmaker, Fatmir Mediu, during a parliamentary session.

Ambasadori amerikan Donald Lu ka pasur një takim me Fatmir Mediun e Partisë Republikane këtë mëngjes. Zyrtarisht nuk ka të dhëna për bisedën mes të dyve. Takimi bëhet në një moment kur kanë mbetur edhe pak orë nga afati përfundimtar që partitë e opozitës kanë për t’u regjistruar në zgjedhje. Në Partinë Demokratike është shtuar presioni i brendshëm nga deputetët për të marrë pjesë në zgjedhje. Ndaj aleatëve më të vegjël në opozitë presioni vjen nga përfaqësuesit e BE dhe SHBA. E njëjta situatë u krijua edhe para votimit të reformës në drejtësi, kur ambasadori Lu pati takime të shpeshta me deputetë të PD apo aleatë të Lulzim Bashës.