Bota

“Amerika fillon luftë të re kundër Umetit Islam”

Zëdhënësi i Lëvizjes Islamike të Xhihadit palestinez ka dënuar vendimin e Presidentit të SHBA-së Donald Trump për të njohur zyrtarisht pushtimin e Lartësive të Golanit të Sirisë nga regjimi sionist dhe tha se SHBA ka nisur një luftë të re kundër Umetit Islamik.

Qendra e lajmeve palestineze al Yevm raportoi se zëdhënësi i Lëvizjes Islamike të Xhihadit Palestinez Musab al Barim ka thënë se: “Vendimi i SHBA-së për të njohur zyrtarisht pushtimin e lartësive të Golanit të Sirisë nga regjimi sionist është një shpallje për një luftë të re kundër ummetit islam dhe çështjes palestineze, dhe kjo është edhe shpallje e një sulmi të ri ndaj kombit dhe robërve tanë.”

Zëdhënësi i Lëvizjes Islamike të Xhihadit Palestinez Musab al Barim ka thënë se: “Vendimi i Trumpit tregoi se politika e tij është forma më e qartë e ligësisë dhe terrorit. Për këtë arsye, arabët duhet të qëndrojnë kundër këtij vendimi, në bazë të ndihmës dhe bazës humanitare, dhe mbështetësit dhe mbrojtësit të Umetit Islamik. Rezistenca është muri i fundit; Umeti Islamik nuk duhet të lejohet të qëndrojë i vetëm me një armik sionist të pajisur me një armë të mbështetur nga SHBA dhe të shkatërrohet.”

Burimi: Rast Haber/ ML

OPINIONE