Islamofobi

Anila Hoxha godet muslimanin Ilir Halili me urdher te anti-terrorit

Televizioni Top Channel dhe Anila Hoxha shpesh perdoren si plumb qorr nga policia hajdute e anti-terrorit per te goditur muslimanet shqiptare. Sot eshte rasti me i fundit ku Anila Hoxha eshte perdorur nga anti-terrori per ti prishur imazhin manaxherit te futbollisteve Ilir Halili i cili manaxhon nje biznes te suksesshem shitje futbollistesh. Mesa duket pasi Ilir Halili nuk ka paguar ndonje gjobe ndaj mafjes se anti-terrorit dhe pasi ai eshte nje manaxher i suksesshem ne fushen e sportit dhe besimtar i mire musliman, Anila Hoxha ka bere nje reportazh te poshter per ti cenuar imazhin Ilir Halilit. Sikur mund te shihet nga komenti i Anila Hoxhes me porosi te anti-terrorit, arsyeja pse anti-terrori ka vene nen survejim Ilir Halilin eshte pse ai eshte besimtar musliman. Ky fakt mjafton per tu diskriminuar nga bandat islamofobike te anti-terrorit: Me poshte eshte reportazhi i Anila Hoxhes:

 

 

Nën dyshimet se përmes merkatos së futbollit pastroheshin para dhe financohej terrorizmi, një sërë insitucionesh në vend përfshi dhe ndërkombëtarët që shkëmbyen për një kohë të gjatë të dhëna dhe informacione , lidhur me transfertat bankare që depozitoheshin në llogarinë e një menaxheri sporti, i mbajtur nën lupë për prirjet e tij fetare.

Ky është Ilir Halili që sipas të dhënave të antiterrorit dispononte informacione të pakonfirmuara se i riu ishte mbështetës i ISIS e për këtë arsye transfertat bankare të viteve 2012 – 2016 u panë të dyshimta nga drejtoria e përgjithshme e parandalimit të pastrimit të parave.

Sipas burimeve zyrtare pranë prokurorisë së Tiranës hetimi u urdhërua pas një transfertë prej 10 mijë dollarë që po i depozitoheshin nga Arabia Saudite me dërgues Vukra Savor.

Transaksionet e mëvonshme nën vëzhgimin e autoriteteve radhisin shtete të ndryshme me dërgues Samer Sobhi Alhou, Hyland Khalem, Khalid Alabad. Interpoli dhe agjensitë e tjera i kthejnë përgjigje prokurorisë duke saktësuar se të 30 dërgesat me dollarë janë nga sportistë, trajnerë apo persona të lidhur me sportin.

Antiterrori ka kqyrur faqen e facebook ku dhe ka konstatuar fotografi të këtij shtetasi me lojtarët kryesore të futbollit në vend.

Në përfundim të hetimeve dhe vëzhgimeve prokuroria së bashku me antiterrorin vendosen t’i pushojnë hetimet për mungesë provash dhe faktesh pasi të gjithë personat e kontrolluar nuk rezultojnë me precedentë kriminalë.

Sidoqoftë prokurori i çështjes thekson se i kërkoi informacion Federatës së futbollit nëse shtetasi Halili dhe Indrit Caca janë të regjistruar apo jo si menaxherë futbolli si dhe Interpol  në Jordani por asnjëri prej tyre nuk është përgjigjur ende /Top Channel