Asnjë cent për qindra xhami të djegura në Kosovë, katoliku Haradinaj ndan mjete për katedralen Notre Dame

Lufta e fundit në Kosovë dogji dhe shkatërroi qindra xhami dhe objekte të Bashkësisë Islame të Kosovës. Per të gjitha këto xhami dhe qindra te tjera që u ndërtuan pas luftës, institucionet shtetërore të Kosovës nuk ndan asnjë mjet për to. E tashmë kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, në forumin e nivelit të lartë për koordinimin e donacioneve të jashtme, ka thënë se Qeveria e Kosovës do të ndajë mjete për rindërtimin e katedrales Notre Dame e cila u dogj dy ditë më parë. Ky vendim është i çuditshëm, duke pasur parasysh edhe statusin e Kosovës si shtet laik. Edhe nje here tjeter Haradinaj tregoje standardet e dyfishta qe ai ndjek me besimtaret dhe fete brenda dhe jashte Kosove./ Gazeta Impakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne