Bashkëpunimi Iran-Turqi-Irak ka asgjësuar planet dhe intrigat e Amerikës në rajon

Kreu i grupit të miqësisë parlamentare mes Iranit dhe Vietnamit deklaroi se bashkëpunimi mes Iranit, Turqisë dhe Irakut ka bërë të mundur dështimin e planeve të Amerikës në rajonin e Linjes së Mesme sidomos pas disfatë së grupit terrorist ISIS në rajon.

Alaudin Boruxherdi deklaroi se Amerika me anë të rajonit të Kurdistanit, kërkonte të krijonte një krizë të re në rajon, por ajo është neutralizuar pas bashkëpunimit Iran-Irak dhe Turqi. Sot Alaudin Boruxherdi u takua me Fam Binh Minh zv/kryeministër i Vietnamit dhe ministër i jashtëm me të cilin diskutoi për zgjerimin e marrëdhënieve dypalëshe. Nga ana e tij ministri i jashtëm i Vietnamit ka kërkuar zgjerimin e bashkëpunimit mes Iranit dhe vendit të tij./ PT

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne