Shqiperia

Beratasit rrihen me grushta për të vjedhur kryqin e Krishtit

BERAT – Edhe pse dita e 6 Janarit duhet që të jetë simbol bashkimi për besimtarët e krishterë, në qytetin e Beratit duket se nuk ka ndodhur kjo gjë. Në momentin e hedhjes së kryqit nga imzot Ignanti, dhespoti i Beratit, Vlorës, Kaninës dhe gjithë Myzeqesë plot 15 të rinj u sulën për ta kapur objektin e shenjtë.

Kapja e kryqit ka nisur një sherr midis 15 të rinjve, të cilët kërkonin që të ishin ata personat që e kapnin kryqin.

Madje “konkurrenca” shkon deri aty saqë njëri prej garuesve tenton që të qëllojë me gurë njërin prej të pranishmëve pasi pretendonte se i kishte marrë kryqin në mënyrë të padrejtë./ shqiptarja.com