Bota

Është e tmerrshme që Sekretari i Shtetit të Trumpit mendon se Rapture (ngritja e të zgjedhurve për te Jezusi) është reale

Ka një video që është shpërndarë në të cilen Mike Pompeo , Sekretari i tanishëm i Shtetit dhe rreth i ngushte i Donald Trump dhe miqve te tij, tregon para një audience të kishës në Kansas se “Ne do të vazhdojmë të luftojmë këto beteja, kjo është një luftë e pafundme … deri në Rapture . ”

Ai po i referohet “betejës” kundër barazisë në martesë. Dhe, natyrisht, ai nënkupton se Rapture është një gjë e vërtetë dhe jo vetëm një nga më të çuditshmet  tregime në mitologjinë e krishterë.

 

Është padyshim e frikshme për një burrë me kaq shumë fuqi – dhe veshi i presidentit – të flasë për mënyrën se si do të shpëtohen të drejtët (që do të thotë njerëz si ai).

Duhet të theksohet se video është nga 2015, shumë kohë përpara se Pompeo të hynte në orbitën e Trump. Në fjalim, ai gjithashtu flet për “të keqen” e homoseksualitetit dhe multikulturalizmit . Por asnjë nga këto nuk është lajm për këdo që ka ndjekur zyrtarët e Kabinetit të Trump. Ne e dinim vitin e kaluar se Pompeo , atëherë drejtori i CIA-s së Trump, po merrte pjesë në grupin e studimit të Biblës të Shtëpisë së Bardhë të drejtuar nga Ralph Drollinger .

Drollinger është një kristian konservator që e ka quajtur katolicizmin ” feja më e madhe e rreme në botë ” , deklaroi homoseksualitetin si ” neveri” dhe tha se është “mëkat ” për gratë me fëmijë që të shërbejnë në Kongres. Ky është njeriu që udhëzon shpirtërisht   Shtëpinë e Bardhë.

Pompeo , një ish-kongresmen republikan, gjithashtu përdorte kohën e tij në CIA për të ndaluar diversifikimin e fuqisë punëtore të saj . Në fjalimin e tij të parë ndaj punonjësve të CIA-s, ai thuhet se i referohej besimit të tij disa herë.

Është dokumentuar mirë se ai është një lloj i krishterë i cili duhet të jetë sa më larg nga vendimet e politikës së jashtme pasi që ai e sheh botën në terma apokaliptikë dhe i sheh myslimanët – të gjithë muslimanët – si një lloj kërcënimi ekzistencial për njerëzimin.

Por Trump e mban atë rreth tij, sepse është i bindur dhe ka besim te ai. Pompeo gjithashtu ndihmon në ruajtjen e bazës ungjillore të Trump-it, duke mbrojtur presidentin nga kundërshtimi për skandalet e tij të shumta.

Nëse fjalët e tij të befasojnë … mirë, ata nuk duhet. Por nëse kërkoni një mënyrë për të kanalizuar frustrimin tuaj, mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është refuzimi i votimit për republikanët. GOP është partia e vetme që do t’i japë një njeriu me këtë ideologji të deformuar këtë pushtet të madh. Ata nuk duhet të shpërblehen për të./ friendlyatheist.patheos/ Gazeta Impakt