Berisha: Vetëm me zhdukjen e 135 milionë eurove nga Erion Veliaj, të gjithë rrogat e Shqipërisë mund të rriteshin menjëherë 15%

Kryetari i PD-së Sali Berisha, duke folur në tubimin qytetar, deklaroi se vetëm me 135 milionë eurot e zhdukur nga Erion Veliaj, mund të ishin rritur menjëherë me 15 përqind e të gjitha rrogave në Shqipëri. ‘Me zhdukjen e 135 milionë eurove, të gjithë rrogat e Shqipërisë mund të rriteshin menjëherë 15 përqind’, tha Sali Berisha.

Pjesë nga fjala e kreut të PD-së, Sali Berisha:

Por miq, ne kemi një fatkeqësi, duhet të pranojmë.

Dhe në rast se nuk pranojmë këtë fatkeqësi, ne nuk do të mund të çlirohemi.

Fatkeqësia jonë është se ne nuk e kemi të qartë se çdo qindarkë që vidhet nga qeveritarët është mundi dhe djersa jonë.

Është taksa e kafshatës sonë.

Në qoftë se qytetarët e Tiranës do të kishin realizuar se Erion Veliaj me vjedhjen e tij 100 përqind u ka bërë gjëmën atyre.

Se me zhdukjen e 135 milionë eurove, të gjithë rrogat e Shqipërisë mund të rriteshin menjëherë 15 përqind.

Se me vjedhjen vetëm të bashkisë gjatë 8 viteve, qindra milionë euro, pensionet- vetëm të bashkisë, jo të qeverisë, mund të rriteshin 50 përqind.

Se këta adoleshentë që marrin rrugët e botës vetëm e vetëm se e shohin se prindërit e tyre nuk e përballojnë jetën me ata në papunësi, do të qëndronin këtu.

Do të ishin këtu, midis nesh.

Do të ndërtonin të ardhmen, folenë e të ardhmes së tyre në Shqipëri.

Qytetarë dhe qytetare, në qoftë se përgjegjësia është thelbi i njeriut të qytetëruar.

Në qoftë se përgjegjësia është thelbi i njeriut me dinjitet, duhet të ngrihemi.

Kurrë një komb nuk do të toleronte vjedhje të tilla.

Kurrë një komb nuk do të mund të poshtërohej në këtë mënyrë. Kurrë një komb nuk do të mund të pranonte plaçkitjen e pasurive publike nga një bandë.

Ndaj dhe qytetarë dhe qytetare, duhet të realizoni se lufta kundër vjedhjeve është luftë kundër tiranisë më të shëmtuar mbi njeriun. Se lufta kundër vjedhjes është luftë kundër varfërimit të njeriut. Është luftë kundër dëbimit të tij nga Shqipëria./tpz

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne