Kuriozitete Opinion

Betimi ekstremist i jesuiteve te Vatikanit!

Betimi ekstremist i jezuiteve te Vatikanit, eshte nje dokument origjinal qe eshte pershkruar me hollesi ne njerin prej rekordeve te Kongresit Amerikane (63), sezioni i 3-te, numur rendor – 1532, 15 Prillit 1913. Betimi i jezuiteve, eshte perkthyer nga frengjishtia ne anglishte, nga Charles Dibier, qe e ka pershkruar me hollesi procesin e betimit ne njerin prej librave te tij. Simbas Dr. Alberto Riveras qe u largua nga urdheri i jezuiteve ne vitin 1967, ka konfirmuar se betimi qe ai ka bere kur ishte pranuar ne urdherin e jesuiteve, eshte indentik si teksti kriminel qe do te lexoni me poshte dhe qe vashdon te jete akoma edhe sot ne fuqi. Ky eshte Vatikani dhe banda e krimineleve jezuite qe mes intrigave, vrasjeve e pabesive, kerkojne te nenshtrojne nen kembet e Papes gjithe boten.

Ky me poshte eshte teksi i Betimit te Jezuiteve.

– “Ne qofte se nje Jesuit i thjesht ngrihet ne pergjegjesi, ai ftohet ne kryesin e Konventes se Urdherit Jezuit ku e presin tre persona dhe kryetari i tyre qe qendron ne ballin e altarit. Ne njeren ane qendron nje frat i cili mbane ne dore nje flamur me ngjyre te bardhe e te verdhe te cilat jane ngjyrat papale, kurse frati tjeter mbane ne dore nje flamur te zi dhe nje thik me kryq te kuq ne krye te nje kafke me kocka te kryqezuara ku eshte shkruar fjala INRI, kurse poshte tyre jane shkruar fjalet, IUSTUM, NECAR, REGES, IMPIOUS. Kuptimi i ketyre fjaleve eshte: “ Kjo eshte vetem per te cfarosur dhe asgjesuar te pabeset, mbreterit heretike, qeverite, ose sundimtaret.” Mbi dysheme eshte nje kryq i kuq ku perulen kandidatet e rekrutuar dhe udheheqesi i tyre ju jep ne doren e majte nje kryq te vogel te zi te cilien kandidati e afron prane zemres, kurse udheheqesi i afron nje thik te madhe dhe kandidati afron majen e saj mbi zemren e tij. Mbas ketyre veprimeve ceremoniale, udheheqesi i drejtohet kandidatit te rekrutuar dhe i thote:

Biri im, deri tani keni mesuar te jetoni dhe veproni mes katolikeve, te jeni nje spiun mes vellezerve tuaj dhe te mos i besoni askujt. Keni mesuar qe ne mesin e reformatoreve te hiqeni si reformator, ne mesin e hungentesve te jeni nje hungentesas, ne mesin e protestaneve te jeni nje protestan, duke arritur te fitoni besimin e tyre dhe per t’ja arritur ketij qellimi, keni predikuar me vrrull kunder fes tone te shenjt Papale, duke shkuar deri aty sa te beheni edhe cifut ne gjirin e hebrenjeve dhe duke qene nje ushtar besnik i Papes, keshtu keni mundur te mblidhni te gjitha informacionet e duhura per te miren e urdherit tuaj.

Ju jeni pregatitur si te mbillni faren e xhelozise dhe urrejties mes komuniteteve, provincave, shteteve qe jane ne paqe dhe ti nxisni ato ne gjakmarje e luftra te pergjakeshme me njera tjetren. Te krijoni revolucione dhe luftra civile ne vendet e pavarura dhe te begada ne art, shkenc, kultur dhe qe jetojne ne bekimin e paqes. Ne luftra jeni mesuar te veproni ne menyre te fshehte dhe te mbani anen e vellezerve tuaj jesuite te cilet mund te jene te angazhuar ne anan tjeter te frontit opozitar, por ne publik tregohuni sikur jeni mbeshtetesit e kauzes ne anen ku beni pjese, por faktikishte mbeshtesni kauzen ku kisha jone do te jete perfituse ne traktatet e paqes qe do te lidhen me vone dhe kesaj i thone qellimi justifikon mjetin.

Si nje sherbyes besnik i Papes qe jeni deri ne vdekje, keni mesuar se detyra tuaj si spiun, eshte te mblidhni statistika, fakte dhe informacione nga cdo burim qe ju jepet mundesia, duke u ingranuar ne rrethet me te besuara dhe familjare te protestaneve, heretikeve te tjere, tregetareve, bankiereve, avokateve, ne shkolla e universitete, ne parlament dhe legjistatura, ne gjykata e instuticione shteterore dhe ne cdo vend tjeter qe i duhet interesit te Papes.

Ju deri tani keni marre te gjitha udhezimet si nje fillestar, duke sherbyer si nje prift i thjesht, por nuk keni mare akoma te gjitha mesimet dhe orientimet per te komanduar nje ushtri besnike ne sherbim te Papes. Ju do te sherbeni ne nje kohe te pershtatshme si nje instrument egzekutues qe i bindeni me besnikeri urdherave te eproreve tuaj, sepse ketu nuk mund te urdherojne ata qe nuk kane dhene provat e duhura duke shenjteruar punen e tyre me gjakun e heretikeve, sepse pa derdhjen e gjakut, asnjeri s’mund te shpetohet. Keshtu qe ti beni vend vetes dhe te keni nje shpetim te sigurt te shpirtit tuaj, ju, pervec betimit te meparshem, duhet te betoheni edhe per besnikeri dhe bindje apsolute ndaj Papes.

Tani perseritni mbrapa meje: Une (filan fisteku) ne prani te Zotit te Plotfuqishem, Zojes se Bekuar Maris se Virgjer, te bekuarit Shen Gjon Pagezorit, apostoleve Shen Pjeter e Shen Palit dhe te gjithe shenjtoreve te ushtrise se parajses dhe ti Ati im shpirteror i padukshem dhe komandantit te pergjithshem te jesuiteve te krijuar nga Shen Ignatius Loyola dhe Palit te tret qe vashdon edhe sot ne ditet tona, nga barku i virgjereshes, fuqise se Zotit dhe Jezu Krishtit, deklaroj dhe betohem se shenjteria e tij Papa, eshte mekembsi i vetem i Krishtit mbi tok dhe perfaqesuesi i vertet ne krye te kishes katolike dhe te gjitha kishave te botes. Duke pasur parasyshe shenjterin e tij dhe shpetimtarin tim Jezu Krishtin qe jane te vetmit qe kan fuqine te shkarkojne mbreterit heretike, princat, shtetet dhe qeverite, se te gjithe jane te jashteligjshem pa konfirmimin e tyre te shenjte.

Prandaj, me gjithe fuqine time, do te mbroj doktrinen e drejte dhe te shenjte nga heretiket, protestantet, ne vecanti nga lutherianet e Gjermanise, Hollandes, Danimarkes, Suedis, Norvegjise, autoritetit te kishave Britanike e Skoceze, te gjitha degeve te tyre te stabilizuara ne Irland e kontinentin Amerikan dhe kudo ku ndodhen heretiket e tjere qe kundershtojne autoritetin e kishesh tone ne Rome. Do te heq dore nga cdo aleance dhe detyrim qe mund te kem pasur me pare kundrejt cdo mbreti heretik, princ, ose shteti qe eshte vetshpallur protestan, liberal, ose ndonje detyrimi tjeter qe mund te kem kundrejt cdo ligji, gjykate, ose oficeri.

Une deklaroj se te gjitha kishat anglo-saksone, kalaviste, hugunotes dhe te tjerat qe kane emrin Protestan, ose Liberal, do te shkaterohen sebashku me doktrinen e tyre te mallkuar. Une deklaroj se do te marre pjes, ndihmoj e keshilloj, cdo agjent te shenjteris se tij qe mund te takoj ne Zvicrer, Danimark, Suedi, Norvegji, Irland, Amerike, ose ne cdo vend tjeter te botes. Do bej gjithcka per te shkaterruar doktrinen heritike – protestante – liberale dhe te gjitha ligjet dhe fuqin e tyre.

Une premtoj dhe deklaroj se pavarsishte se ku mund te ndodhem, duke bere detyren si nje propagandus ne interes te kishes sone Nene, do te mbaj ne fshehtesi te plot te gjitha keshillat qe mund te marre, me goje ose me shkrim, nga agjentet e Romes. Do te zbatoj me bindje te plote te gjitha udhezimet qe do te me propozohen duke pasur ne krye shpirtin e shenjte dhe fjalen e dhene kesaj beslidhje.

Une premtoj dhe deklaroj se nuk do te kem kurre asnje opinion ose deshir te fshehte, por do ti bindem pa hezitim cdo komande qe mund te marre nga eproret e mi ne policin e Papes dhe ate te Jezu Krishtit. Mund te shkoi ne cdo vend te botes, ose mund te me dergojne ne akullnajat me te largeta te Polit te Veriut, ose ne xhunglat e Indise, ose ne qender te civilizimit evropian, ose tek njerezit e eger te Amerikes dhe perseri une do ti bindem me perulesi e besnikeri te plot te gjitha urdherave qe do te me jepen.

Me ndergjegje te plot, une deklaroi dhe premtoi se kur te me jepet mundesia, do te bej nje lufte te pameshirshme, fshehurazi , apo haptazi, kunder te gjithe heretikeve, protestanteve dhe liberaleve, ashtu sic jam udhezuar te bej per te shdukur dhe crrenjosur nga faqja e dheut te gjithe kundershtaret dhe nuk do te fal asnje, duke mos u ndikuar as nga mosha, seksi apo ndonje kusht tjeter. Do ti var, kthej ne mbeturina, ziej ne uje te valuar, rrjep, mbyt dhe varros persegjalli te gjithe heretiket famekeqe. Do t’ju shqyej barkun dhe mitrat grave te tyre dhe do t’ju shtyp koken foshnjave te tyre, duke ja u perplasur neper mure ne menyre qe ta cfaros plotesishte kete race te neveriteshme dhe ne qofte se kjo pune nuk mund te behet ne menyre te hapur, atehere une do te veproj fshehurazi, duke perdorur kupen e helmit, mbytjen me litar ne qafe, me shtiz hekuri, ose plumb te celikt, pamvarsishte nga nderi, rangu, dinjiteti, ose auteriteti i personit, ose personave, cilado qe te jete gjendja e tyre ne jete, qofte ajo publike apo private. Une do te jem gati ne cdo moment qe do te me kerkohet nga ndonje agjent i Papes, ose ndonje epror i Vellazeris se Besimit te Shenjte.

Ne kete deklarim qe po bej, ja detikoj jeten, shpirtin tim, te gjitha mundesit e mia, kauzes sone dhe me kete thik qe po mbaj ne dore, do te nenshkruaj emrin me gjakun tim. Ne qofte se ky betim i mbajtur sot konstatohet si nje betim i fallcifikuar, ose i paafte, atehere i jap te drejten policise te Papes te me presi duart dhe kembet, gryken nga njera ane e veshit tek tjetra, te me cajne barkun e djegin me squfur gjithcka. Shpirtin tim ta torrturojne deri sa te me dergojne pergjethmon ne sketeren demonike.

Per te gjitha sa thashe me lart, une betohem para Trientit dhe Sakramentes te bekuar qe po pregatitem te marre tani se do te mbaj me besnikeri te gjitha premtimet qe kam dhene, duke mos cenuar asnjehere interesat e kishes sone. Ky betim qe po bej sot, para deshimtareve te kesaj organizate dhe shpirtit te shenjt, do te nenshkruhet me gjakun tim te dale nga kjo thik qe po mbaj ne dore.

Jezuiti superiori pyet rekrutin jezuit: Ju tani do te coheni ne kemb dhe do te mirrni porosite e Katakizmes se jane te nevojshme qe te njifen nga cdo anetar i rangut tuaj te shoqerise tone te jesuiteve. Tani, ne rradhe te pare, si nje vella jesuit, do te beni shenjen e zakonshme te kryqit katolik qe ben cdo katolik i thjesht dhe duart do ti mbani te hapura e te bashkuara. Ne mes te duarve do te vendosni nje kryq dhe gishti treguas i dores se majte do te preki mesin e dores se djathte, keshtu do te veporohet edhe me gishtin tregues te dores se djathte qe do te preki njekohesishte mesin e dores se majte. Pastaj me doren e majte, beni dy cikle rreth kokes dhe gishtin tregues drejtoheni ne zemren tuaj, kurse me doren e djathte do te beni nje kryq prane fytit tuaj dhe me mbrapa thiken do ta afroni prane barkut tuaj dhe do te perserisni fjalen LUSTUM dhe te tjeret do te pergjigjen NECAR. Mbas ketij veprimi, frati i pare do te afroj mbi koken tende nje leter te vogel te mbeshtjelle kater here ne menyre enigmatike, kurse frati tjeter do te shkruaj tre here kryqin ne ballin e krahet tuaj dhe mbas ketij veprimi ju do ti pergjigjeni disa pyetjeve te tij.
Pyetje: – Nga keni ardhur?
Rekruti: – Nga besimi i shenjte.
Pyetje: – Kujt i sherbeni?
Rekruti: – Atit te Shenjt ne Rome dhe Kishes Universale Katolike Romake te gjithe botes.
Pyetje: – Kush ju urdheron?
Rekruti: – Pasardhesi i Shen Ignatios Loyales, themelusi i Shoqerise se Jesuiteve, ose ushtaret e Jezu Krishtit.
Pyetje: – Kush te ka pranuar ti ne kete shoqeri?
Rekruti: – Nje njeri i nderuar me flok te bardha.
Petje: – A keni bere nje betim?
Rekruti; – Kam bere per te shkateruar gjithe heretiket, qeverite dhe sundimtaret, pa kursyer asnjerin prej tyre, pavarsishte moshes, seksit ose ndonje rrethane tjeter. Do te jem si nje kufom pa pasur asnje opininon ose deshiren time, por do ti bindem pa hezitim te gjitha urdherave te eproreve te mi.
Pyetje; – Vertet do ta beni kete?
Rekruti: – Po do ta beje.
Pyetje: – Si do te udhetoni?
Rekruti: – Ne varken e peshkatarit Pjeter.
Pyetje: – Ne cfare vendi do te udhetoni?
Rekruti: – Ne te katerta anet e botes.
Petja: – Per cfar qellimi?
Rekruti: – Po i bindem urdherave te eproreve te mi dhe do te zbatoj me besnikeri vendimet e Papes dhe premtimet e mia.
Pyetja: – Shkoni pra, ne mbar boten dhe ne emer te Papes merrni ne posedimin tuaj te gjitha tokat. Ai qe nuk pranon ate ( Papen) si zedhendesin e Jezu Krishtit mbi toke, qoft i mallkuar dhe cfaroseni.”
———————————————————————————
Ps: Ky eshte betimi qe bejne jezuitet para se te dipllomohen dhe nga permbajtia e saj kriminale, ndoshta e kuptoni se cfare perbindeshi i tmershem fshihet brenda murreve te Vatikanit.

Gezim Selmani