Bie “kalaja” e fundit e organizatës terroriste DAESH

Forcat Irakiane morën nën kontroll Bazën Ushtarake Saad në rrethin Enbar, që gjendej në duart e organizatës terroriste DAESH.

Në deklaratën e bërë nga Rrjeti Mediatik i Luftës që varet nga Ministria e Mbrojtjes së Irakut bëhej e ditur se: “Forcat ushtarake morën nga DAESH-i kontrollin e Bazës H1, fshatin el-Vez, lagjet Huseyniyat dhe Nadire dhe Zyrën e Studimeve Bujqësore”.

Në deklaratë bëhet e ditur gjithashtu se është shpëtuar edhe Bazën Ushtarake Saad (H2) dhe vazhdon përparimi i forcave irakiane të sigurisë.

Kryeministri i Irakut, Haydar el-Ibadi herët në mëngjes kishte njoftuar fillimin e operacionit për marrjen e kalesë së fundit të DAESH-it, Kaim në Enbar.

 

 

 

 

 

 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne