Rajoni

Boshnjaket e Mitrovices kerkojne mbrojte nga qeveria e Kosoves

Pas incidentit me perfaqesuesin e Serbise ne Mitrovice, boshnjaket jane ndjere te kercenuar nga ekstremistet serbe. Per kete arsye ata kerkojne mbrojtjen e qeverise se Prishtines per jeten dhe pasurine e tyre. Ata kane bere nje deklarate e cila kerkon kete mbrojtje. Deklarata eshte si vijon:

T’iu sigurohet siguria boshnjakëve në veri të Kosovës

Këshilli Kombëtar i Boshnjak shpreh keqardhje për  situatën e  pafavorshme politike  në veri të Kosovës.

Të mësuar  nga përvoja e së kaluarës se, në këtilla situatat politike të  tensionuara, u kryen një numër i madh i krimeve kundër boshnjakëve në mëhallën boshnjake në Mitrovicën e Veriut, mandej  edhe në  fshatrat boshnjake Vuço Llokva dhe Hrvaskë, Këshilli Kombëtar Boshnjak shprehë shqetësimi për jetën, lirinë dhe sigurinë e boshnjakëve dhe pronën e tyre në veri të Kosovës.

I  bëjmë thirrje Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe përfaqësuesve të bashkësisë ndërkombëtare në Kosovë   të ndërmarrin  të gjitha masat parandaluese dhe të i siguroj  popullit boshnjak në veri të Kosovës  siguri juridike  dhe ekonomike.

Gjithashtu ftojmë qytetarë të nacionalitetit serb dhe përfaqësues të vetëqeverisjeve lokale në veri të Kosovës për mirëkuptim dhe solidaritet me boshnjakët të cilët këtu jetojnë me shekuj.   

Novi Pazar, më 28 03 2018,                                          Këshilli kombëtar boshnjak

numer : 259-10/2018                                                 Nusreta Brunçeviq,                                                                                                    bashkëpunëtor                                                                                                                                       

                                                                                          profesional për informim

OPINIONE