Bota

Brazili dhe India rihapin ambasadat në Siri

Fitoret e Sirisë kundër terrorizmit kanë bërë që Brazili dhe India të rihapin ambasadat e tyre në Damask.

Presidenti Bashar al-Assad të martën ka pranuar letrat kredenciale të Dr. Hifzur Rahman si ambasador i Republikës indiane dhe Fabio Vaz Pitaluga si ambasador i Republikës Federale të Brazilit në Republikën Arabe të Sirisë “, raportoi të martën agjencia siriane e lajmeve SANA.

“Presidenti al-Assad ka pranuar veçmas dy ambasadorë dhe uroi atyre sukses në misionet e tyre”, raporton SANA.

“Zëvendëskryeministri, ministri i jashtëm Walid al-Muallem dhe ministri i çështjeve presidenciale Mansour Azzam morën pjesë në ceremoni,” shtoi raporti.

Dy ambasadorët e rinj u pritën dhe u panë në Pallatin Shaab, sipas protokollit të zakonshëm, tha SANA.

Pas fitoreve të forcave siriane kundër grupeve terroriste, shumë vende që i kanë kujtuar ambasadorët e tyre nga vendi po rihapin ambasadat e tyre në Damask. Këto përfshijnë disa shtete arabe, përfshirë Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bahrejni që kanë vendosur të rihapin misionet e tyre diplomatike në Siri.

Burimi: IRNA/ML