Burri i veshur si peshkaqen thyen ligjin austriak mbi ndalimin e mbulimit të fytyrës

Një person është gjobitur nga policia Austriake bazuar në një ligj që synon ndalimin e mbulimit të fytyrës në publik. Shkak u bë veshja e një komleti që i ngjasonte një peshkaqeni.

Imazhet e publikuara në mediat sociale tregonin se personi ishte marrë në pyetje nga policia e Vjenës jashtë dyqanit McShark, të cilin ai po e promovonte në kohën e incidentit.

Në faqen e tij në Facebook, dyqani i riparimeve të kompjuterave tha se personi ishte gjobitur për shkak të ndalimit me ligj që i ishte bërë kohët e fundit mbulimit te fytyrës.

Ligji kërkon që njerëzit të mbajnë pjesën ndërmjet flokëve dhe mjekrës të zbuluar.

“Jeta nuk është e lehtë,” shkroi në një postim dyqani.

Kompania reklamuese përgjegjëse për promovimin, Warda Network, e identifikoi personin si James Anderson.

Personi me kostumin e peshaqenit bëri nje përshëndetje nga kryeqyteti Irlandez Dublin, sipas profilit të tij në Facebook.

Në një deklaratë në Twitter, policia e Vjenës tha se oficerët ishin të ngarkuar me zbatimin e ligjit.

“Në përgjithësi, lejohet perdorimi e maskimeve ose mbulimet për ngjarje artistike, kulturore ose tradicionale, si dhe për praktikë profesionale”, thuhet në deklaratë.

“Ky rast i veçantë është duke u shqyrtuar në kuadër të procedurave penale administrative.

“Për më tepër, (policia) do të lëshojë një sqarim për të gjithë punonjësit e saj në lidhje me situatat që tashmë kanë ndodhur …”

Legjislacioni për ndalimin e mbulimit të fytyrës u miratua nga parlamentarët në muajin mars dhe dënon ata që e shkelin atë me një gjobë prej 150 euro (166 dollarësh).

Ndalimi është pjesë e një game më të gjerë masash që kanë për qëllim zbutjen e përhapjes së formave konservatore të islamit në vend.

Masat e tjera përfshijnë kufizimet për shpërndarjen e Kur’anit dhe klasat e detyrueshme të integrimit për migrantët e rinj./ Gazeta Impakt

burimi:aljazeera

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne