KategoriOpinion

Opinion

Ramazani kaloi, xhemati dështoi

nga Faik Miftari. Në dy periudhat e kaluara kohore, 1989-1999 dhe 1999-2014, kemi pas një fluks të shtuar të prezencës së besimtarëve mysliman, të...

Opinion

Burgu shoqëri dhe shoqëria burg

/Enriko Peçuli/ Kur ishim të vegjël, përpara se të na rrënjosej vdekja në ankthet e para të të jetuarit, të rriturit na treguan diçka më të butë, më...

Opinion

Me shkas

Me shkas Z. Latifi: Zoti i botëve – ALLAHU, që nuk ka zot tjetër përveç Tij, është Absolut në Qenien e Tij dhe cilësitë e Tij të përkryera. Ai është...

Opinion

Kohët moderne dhe ramazani

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Programin po e filloj me një mallkim kinez “jetofsh në kohëra të çuditshme”. Nuk e di saktësisht se çfarë duan të thonë...

Opinion

Bosnja në buzë të greminës

nga Alexander Brezar. Në skenat e para të filmit të Danis Tanović, “Toka e askujt”, (film që ka fituar Oscar), i cili i vendos ngjarjet...