Historia Islamofobi

Don Lush Gjergji u kërkoi shqiptarëve që në emër të Skënderbeut të kthehen në katolik

Prifti katolik kosovar Don Lush Gjergji, në fjalimin që ka mbajtur përpara gjytyrymëve kosovarë të cilët organizuan një konferencë anti-shkencore për të përkujtuar 550 vjetorin e zhdukjes së “Gjergj Kastrioti – Skënderbeut” në Prishtinë, u ka kujtuar kosovarëve me emra turq që organizuan këtë konferencë, që ata duhet të konvertohen në katolikë.

Prifti Don Lush Gjergji, pa iu dridhur syri i ka apeluar drejtorit të institutit te historise se Prishtines, Sabit Syla. Ministrit të Arsimit të Kosovës, Shyqyri Bytyci, Jahja Llukës dhe myslimanëve të tjerë kosovarë që ishin në këtë anti-konferencë që nëse e duan Skënderbeun ata duhet të kthehen në fenë e princit serb që shqipot kanë hero: Krishtërimin.

Don Lushi tha ndër të tjera:

“Gjergj Kastrioti – Skënderbeu pati forcën, vizionin, guximin, trimërinë t’i kthehet vetvetes, rrënjëve ilire dhe arbërore, fesë së krishterë dhe të vërtetës historike. Kthimi te burimi është porosi dhe testament shpirtëror i tij edhe sot për ne, kaq të ndarë dhe të përçarë, të shkapërderdhur anekënd, pa ndonjë identitet dhe personalitet bazik, pa vetëdije dhe përcaktim në këto tri pika: kush jemi, çka duam dhe si duam të realizojmë atë çka vërtet duam.”

Don Lushi i cili ndryshe nga kleri katolik nëpër botë – që sot qendron i akuzuar dhe turpëruar për pedofili dhe pederasti – me kokën lart mori pjesë në këtë tubim i cili pretendonte të ishte shkencor. Ndërsa kuptohet që shkenca e vetme që Don Lushi mund të bënte në këtë tubim, ishte të bënte ndonjë konfesion për pedofilinë në radhët e klerit të Kishën Katolike, në të kundërt ai provoi të ishte ylli i konferencës.

Xhahilët me emra turq të Tiranës dhe Prishtinës sikur Sabiti, Jahjai, Beqiri e Shyqyria e pritën me duartrokitje fjalimin e Don Lushit. Pasi kanë adoptuar një serb për hero të tyre, katundarët e Tiranës dhe Prishtinës e panë si një sihariq të mirë apelin e Don Lushit për tu vaftisur nga Popët e Vatikanit.

OPINIONE