Historia Rajoni

Kosovaret festojne ditevdekjen e heroit serb te Shqiperise: Gjorgji Ivan Kastriotit

Akademiket me emra turq te Kosoves sot kane perkujtuar ne Prishtine 550 vjetorin e vdekjes se heroit serb te Shqiperise, Gjorgji Ivan Kastriota Skenderbeu. Skenderbeu u perkujtua nga drejtori i institutit te historise se Prishtines, Sabit Syla. Ministri i Arsimit te protektoratit amerikan te Kosoves, Shyqyri Bytyci perkujtoi gjithashtu heroin serb Skenderbeu si themelues te shtetit te Kosoves. Edhe katundari Jahja Lluka perkujtoi Skenderbeun gjithashtu.  Ndersa prifti shovinist katolik Don Lush Gjergji u perkujtoi kosovareve qe Skenderbeu kerkon qe emer-turqit kosovare duhet te rikonvertohen ne katolike ne menyre qe te permbushin amanetin e Skenderbeut. Qorri Beqir Meta nga Instituti i Historise ne Tirane aprovoi korrin e derdimeneve kosovare dhe te gjithe sebashku brohoriten ne korr per ditevdekjen e heroit serb te derdimeneve shqiptare dhe kosovare.

Ky event u raportua edhe nga televizioni i aleatit me te madh te shqiptareve, Zeri i Amerikes.

OPINIONE