Dora që mund të ‘shohë’.

Kjo dorë protetike mund të shoh çfarë duhet të kap.

Ajo mund të zgjedh mënyrën më të përshtatshme për t’i kapur gjësendet.

Dora mund t’i detektojë sinjalet që i vijnë nga muskujt e krahut.

Pas sinjalit ajo shkrep një fotografi nga kamera dhe i kap gjësendet.

Shkencëtarët planifikojnë që në të ardhmen ta bëjnë dorën më të lehtë dhe ta vendosin një kamera më të vogël në të.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne