Dubai, Forumi i Ramazanit për Kaligrafinë e Kur’anit

Kaligrafia arabe dhe entuziastët e Artit Islam do të japin dëshmi për mbishkrimin e tekstit të plotë të Kur’anit të Shenjtë gjatë sesionit të nëntë të Forumit të Ramazanit për Kaligrafinë e Kur’anit , që do të organizohet nga Ministria e Kulturës e Emirateve të Bashkuara Arabe.

Më 18-20 qershor, 2017, deri në 30 kaligrafë nga 16 shtete do të shkruajnë në dorëshkrimin e formës Al Thuluth që – gjerësisht konsiderohet të jetë forma më e bukur dhe më e vështirë kaligrafisë.

Sipas gazetës The National, Forumi është një nga ngjarjet më të rëndësishme kulturore të specializuara në agjendën ndërkombëtare në fushën e kaligrafisë arabe dhe arteve islamike.

Qëllimi i tij kryesor është të mbështesë artin dhe literaturën e gjuhës arabe të përfaqësuar nga artet e kaligrafisë arabe jo vetëm në nivel lokal por edhe globalisht..

“Gjatë viteve të kaluara, Forumi i Kur’anit të Shenjtë të Kaligrafisë së bashku me Çmimin Ndërkombëtar Burda pasqyroi një rast të jashtëzakonshëm në marshimin e kaligrafisë arabe dhe dekorimin islamik.

Ngjarja është e lirë dhe e hapur për publikun për t’u bashkuar me kaligrafët në hotelin Inter Continental në Festival City Dubai nga ora 10 pasdite në mes të 23 dhe 25 ditëve të Ramazanit, më 18-20 qershor, 2017.

Burimi : IQNA News/ ML

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne