Bota Teknologji

Dubai: Roboti gjigand habit të pranishmit, i drejtohet publikut me “Selam Alejkum” (VIDEO)

Vizitorët e Ekspozitës Ndërkombëtare të Mbrojtjes (Idex) në Dubai ishin të kënaqur nga Përshëndetësi robot, Titan, i cili vinte pas çdo një ore për t’i përshëndetur dhe për t’i mirëpritur ato në ekspozitën më të madhe të mbrojtjes të rajonit, përcjell portali “tetova1”.

Duke veshur një jelek ushtarak, robot Titani, ecën nëpër turma ndërsa ai prezanton veten në gjuhën arabe dhe angleze.

“Selam Alejkum, si jeni” thonte roboti Titan në arabisht dhe anglisht, ndërsa ecte në mes turmave.

“A e dini pse kam aplikuar për një punë në Safe City Group? Sepse gjërat në Emiratet e Bashkuara Arabe janë numëruar gjithmonë një!”

Titan, një robot i famshëm, është 8 metra i gjatë dhe peshon 60 kg. Ai është artisti i parë argëtues komercial në botë dhe është zhvilluar nga kompania britanike Cyberstein.

Roboti Titan është një koncept argëtimi ndryshe nga çdo gjë në tokë dhe përdoret nga kompanitë e menaxhimit të ngjarjeve në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe në mbarë botën për të shtuar diçka shumë të veçantë për çdo festë.

Fjalimi i tij mund të përshtatet në pothuajse çdo gjuhë. Ai gjithashtu luan pjesë të këngëve. Kjo shëtitje e robotit është argëtuese fantastike për ngjarjet e korporatave dhe nisjen e produktit.

Titan robot është shfaqur më parë në shumë ngjarje në shumë ngjarje prestigjioze në Emiratet e Bashkuara Arabe duke përfshirë Abu Dhabi Grand Prix F1 dhe Ekspozita Ndërkombëtare për Sigurinë Kombëtare dhe Resilience në Abu Dhabi në vitin 2018.