Bota

Duterte i Filipineve ofron shtetësi për komunitetin Rohingia në Mianmar

Presidenti i Filipineve Rodrigo Duterte, u ka ofruar shtetësinë e vendit të tij anëtarëve të komunitetit Rohingia, një pakicë muslimane nga Mianmari, për shkak të persekutimit mizor prej regjimit të atjeshëm, përfshirë dhe atë nga ekstremistët budistë.

“Jam i gatshëm të pranojë Rohinga-t”, tha Duterte një fjalimi në konvente në Manila.

Edhe në prill të vitit të kaluar ai tha se ishte i gatshëm për t’u dhënë një strehë në Filipine të  gjithë rohingia-ve, të cilit iknin nga genocide në Mianmar.

Duterte i Filipineve njihet gjithashtu si njeriu që “vret pa gjyq” njerëzit e lidhur me drogën.

OPINIONE