Bota Islamofobi

Dyqani ushqimor amerikan ju ofron klientëve ‘derr hallall’

Një dyqan ushqimor me bazë në SHBA u ofroi klientëve të saj mish derri të certifikuar si hallall, i cili teknikisht nuk mund të ekzistojë se mishi i derrit është i ndaluar në Islam.

Një katalog i botuar nga Jetro Cash & Carry në Filadelfia të martën, reklamoi biftekun e mishit të derrit nga një kompani e quajtur Pork King si hallall .

Hallalli i referohet asaj që është e lejuar apo e ligjshme në Islam dhe Islami nuk lejon konsumin e derrit për muslimanët.

Është e paqartë nëse ky ishte një gabim i thjeshtë nga Jetro pasi dyqani ofron mishra të ndryshëm, të tilla si qengji dhe viçi me të njëjtën vulë hallall./ dailysabah/ Gazeta Impakt