E ardhmja e njeriut: Fantashkenca bëhet realitet

Fjala Cyborg është shpikur më shumë se 50 vjet më parë nga dy shkencëtarë, për të treguar një organizëm imagjinar, pjesërisht njeri dhe pjesërisht robot. Sot, rreth 20,000 njerëz kanë mikroprocesorë të implantuar nën lëkurë. Neil Harbisson, njeriu i cili është në gjendje të perceptojë ngjyrat e t’i kthejë në tinguj përmes një antene të implantuar në kokë, imagjinon një të ardhme të jashtëzakonshme, falë aftësisë për të zgjeruar shqisat tona nëpërmjet teknologjisë. “Shikimi gjatë natës do të na lejojë që të përshtatemi me mjedisin: është më mirë që të modifikojmë trupin tonë, sesa planetin. Duke ndryshuar planetin, ne e dëmtojmë atë”. /bota.al

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne