‘E vërteta do ju bëjë të lirë’: Papa Françesku kryqëzatë lajmeve të rreme

Papa Françesku është i vendosur kundra fenomenit të lajmeve të rreme dhe e ka bërë pjesë kryesore të Ditës Botërore të Komunikimit të Kishës Katolike 2018.

Papa njoftoi motivin ditën e premte në Twitter.

“Unë kam zgjedhur këtë motiv për Ditën e Komunikimit Botëror 2018:” E vërteta do ju beje te lirë “(Gjonin 8, 32). Lajmet e rreme dhe gazetaria për paqen,” tha ai.

Vatikani në një deklaratë tha se Papa Françesku do të fokusohet në efektet e dëmshme të lajmit të rremë në mesazhin e tij i cili do të dalë më 24 janar vitin e ardhshëm. Festa do të shihet më vonë gjatë vitit, në 13 maj.

Sekretariati i Vatikanit për Komunikim tha se informacioni i rremë krijon dhe nxit polarizimin e opinioneve.

Ai tha se lajmi i rremë mund të ketë “pasoja në nivelin e sjelljes individuale dhe kolektive”.

“Kisha do të donte të jepte kontributin e saj duke propozuar një reflektim mbi shkaqet, logjikën dhe pasojat e keqinformimit në media,” shton deklarata.

Kjo nuk është hera e parë që Françesku ofron mendimet e tij për lajmet e rreme. Në një intervistë të vitit të kaluar në botimet katolike belge Tertio, Papa tha se ata që konsumonin keqinformimin hanin jashtëqitjet.

“Askush nuk ka të drejtë ta bëjë këtë, Eshtë një mëkat dhe është e dëmshme”, tha ai. “Mendoj se mediat duhet të jenë shumë të qarta, shumë transparente dhe të mos bien-jo me qellim ofendimi-në sëmundjen e koprophilias që do të thote gjithmone duan ti mbulojne skandalet, të mbulojne gjërat e keqia edhe nëse janë të vërteta.”/ Gazeta Impakt

burimi:rt

 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne