Islamofobi Shqiperia

Edi Rama mbyll per 2 dite per NATO-n Xhamine e Ethem Beut

Ne pergjigje ndaj tensionit qe ka shkaktuar ne rrjetet sociale mbyllja e dhunshme e xhamise se Ethem Beut nga policia e regjimit Rama, Komuniteti Mysliman i Shqiperise nepermjet faqes se Xhamise se Ethem Beut ka dale me nje deklarate. Ne deklarate KMSH pranon qe qeveria Rama ka mbyllur per 2 dite xhamine. Edhe pse ne njoftim nuk tregohet arsyeja e kesaj mbyllje, ajo kuptohet. Ajo behet per ti bere qejfin gjeneraleve kristjane te NATO-s qe kane ardhur ne Tirane. Edi Rama dhe qeveria e tij nuk ka qejf qe gjeneralet perendimore te degjojne lutjet e myslimaneve dhe kendimin e ezanit. Qeveria Rama kerkon qe Shqiperia te mos shihet si nje vend mysliman por si nje vend skenderbegjan-katolik. Ja njoftimi i KMSH-se me poshte:

NJOFTIM

Të nderuar besimtarë e besimtare, qytetarë të Tiranës,

Dëshirojmë t’ju bëjmë me dije se nisur nga masat e sigurisë të marra nga institucioni i Policisë së Shtetit, Xhamia e Et’hem beut nuk do të jetë në shërbim të besimtarëve dhe të vizituesve duke nisur nga sot e shtunë dt. 16 shtator 2017, deri nesër në orën 19.00. I lutemi besimtarëve që gjatë kësaj peridhe kohore namazet t’i falin në xhamitë e tjera të kryeqytetit.

Ju faleminderit për mirëkuptimin

Xhamia Et’hem beu

OPINIONE