Islamofobi Opinion Shqiperia

Revolta e imam Armand Aliut ndaj mbylljes së xhamisë se Et’hem Beut nga Edi Rama

#SKANDAL
– Per Bajramin e Fitrit u tha se muslimanet ju luten Skender Beut qe mos tju priste kokat. Muslimanet heshten.
– Pak para Bajramit te Kurbanit, Kaloresi i Legjioneve te Nderit te Frances shpall vitin 2018 si vitin e Skender Beut por pa sqaruar asgje rreth asaj se cfare kishte per qellim.
– Per Bajramin e Kurbanit u shpif lajmi se muslimanet e kishin mbuluar Skender Beun dhe direkt filluan kercenimet publike per genocid, vrasje dhe shfarrosje te gjithe muslimanëve. Pjese e kesaj kryqezate mediatike ishin edhe disa politikane dhe personazhe publik te njohur.
– KMSH, Policia, prokuroria dhe qeveria heshten ndaj gjithe ketyre kercenimeve te hapura te cilat cenonin rende edhe rendin kushtetues, ligjet pseudo-laike te ketij vendi dhe harmonine fetare me te cilen mburren shume shqiptare.
– Nje cop mishi me dy sy ben thirrje per ti vendosur dinamitin xhamise se madhe qe po ndertohet. Por perseri KMSH, Policia, Prokuroria dhe qeveria heshten.
– Pasi kaluan pothuajse dy jave, Kaloresi i Legjioneve te Nderit te Frances ne vend qe te reagonte ndaj kercenimeve per genocid ndaj besimtareve muslimane, ne foltoren e parlamentit me fjale banale te zbukuruara reagon ne mbrojtje te kercenuesve dhe kunder dy personave qe dolen dhe folen kunder figures se Skender Beut.
– Pa kaluar shume dite ne Shqiperi per here te pare mblidhet Komiteti ushtarak i Kryqezatave te NATO-s dhe ndoshta per ti treguar atyre se Shqiperia nuk eshte vend islamik, ndalohet thirrja e ezanit dhe falja e namazit ne xhamine Et’hem Beu ne qender te Tiranes. Per mbylljen e xhamise askush nuk jep informacion, as vete KMSH si shoqata zyrtare qe pretendon se perfaqeson besimtaret muslimane te ketij vendi. Ky eshte nje veprim shume i ulet i zyrtareve te kesaj shoqate te cilet duhet te dalin urgjentisht dhe te sqarojne besimtaret per mbylljen pa asnje paralajmerim te nje xhamie kryesore ne kryqytet.

Tani besoj se eshte bere e qarte se cfare surprizash mund te sjelli 2018, Viti i Skender Beut.

Sqarim per ndokend qe mund te pyesi se pse e kam quajtur Komiteti ushtarak i Kryqezatave te NATO-s.
Kryqezata jane quajtur te gjitha operacionet ushtarake qe vendet e krishtera perendimore gjate periudhes mesjetare zhvillonin kunder vendeve te lindjes. Simboli i kryqezatave ne flamujt, veshjet dhe armet e tyre ka qenë kryqi. E njejta gje ndodh edhe sot. NATO zhvillon luftera dhe operacione ushtarake ne vendet e lindjes dhe simboli i tyre eshte nje forme e zbukuruar e kryqit. Nuk kemi pare deri sot te zhvillojne ndonje operacion ushtarak ne vendet perendimore.