Rajoni

Ekspertët grekë pranojnë tekstet maqedonase

Kryetari i Komisionit të Maqedonisë për heqjen e irredentizmit, Viktor Gaber, konfirmoi se ka dorëzuar të gjitha tekstet shkollore të Maqedonisë ekspertëve grekë. “Faktor” është i kënaqur me bisedimet fillestare dhe u shpreh se ka vullnet nga të dyja palët për bashkëpunim.

Në takimin në Selanik është miratuar rregullorja për punë, me çka është konfirmuar dinamika e takimeve të ardhshme. Duke qenë se bisedimet janë në një fazë të hershme, Gaber nuk zbulon se cilat janë temat që sipas tij, do të shkaktonin më shumë polemika.

OPINIONE