Opinion

EMIRATET E BASHKUARA ARABE RRËNUESJA E LINDJES SË MESME!

Savash VELIU

Ky fabrikat shtet sionist është intriguesja dhe vrasësja e miliona muslimanëve që u ka hyrë në gjak shumë burrështetasve të kauzes islame si ishte edhe Muhammed Morsi. Ky shtet terrorist jeton vetëm për të keqen e arabëve po edhe të popujve musliman të zonës te cilët me mish e shpirt tentojnë ti shpëtojn zgjedhës së imperialistëve që ua kanë prangosur jetërat në zinxhirre të zjarrta bashkë me pasuritë e tyre në favor të hegjemonis perëndimore. Popujtë musliman janë në luftë të përhershëm me sionistët që zgjasin me dekada papushuar një kohë si kolonialistë perëndimor tani me kukullat e tyre në pushtet duke bërë përpjekje politike ti rrëxojnë këta pushtetar marionet të perëndimit të vendosur si shpatë mbi kokat e tyre. Edhe puçi i fundit ndaj Erdoganit të vitit 2016 ishte tentativa e radhës e projektuar nga emirato-amerikanët të kryesuar nga lëvizja gyleniste.

Sot sërish Emiratet Arabe bën një grushtet të heshtur në Tunizi ndaj kryeparlamentarit të VËLLEZËRIS MUSLIMANE me liderin e tij Ganushi qëllimisht të shuajn etjen e popullit tunizian e cila është frymëzimi për tranzicionin demokratik në rajon, pavarësisht nga të gjitha vështirësitë që ajo i përjeton është e rëndësishme që ajo të ec shëndetshëm drejt rrugës së trasuar si për Tunizinë ashtu edhe për demokracinë e rajonit të trazuar.

Demokratizimi i Botës Arabe me pavarësimin e tyre lind mundësin të lirohen nga zinxhiret e sionizmit të mbeshtetur me israelin vrastar dhe perëndimorëve që është vdekja e Mbretërive Kukulla të vendosura nga Marrëveshja e Sykes-Picot që ka ndodhur në vitin 1916 ndërmjet Francës dhe Britanisë së Madhe për ndarjen e influencës Turke nga Arabët dhe për rikrijimin e shteteve arabe vazale të dëgjueshëm ndaj perëndimit por të armiqsuar me Turqinë nën tutelën e israelit. Këta shtete arabe në lindje të Mesdheut u fabrikuan mbi territoret e Perandorisë Osmane, e cila ishte në grahmat e fundit të saj. Kjo marrëveshje është shkaktarja kryesore e konflikteve të vazhdueshme në Lindjen e Mesme si dhe është formuesja e shteteve aktuale të zonës të cilët me detyrë gjithnjë do ta mbajnë këtë rajon të zjarrt dhe konfliktuoze nga shtetet kukulla me mbretërit tutele të perëndimit. Edhe Zjarret në Turqi që gllabërojnë mijëra hektare pyje nuk janë të rastit por janë skemë dhe produkt e dorës së zgjatur të financuara nga Emiratet por e vendosur përmes dorasve të Partisë Komuniste Kurde.

Këta të fundit ia kanë lënë duart e lira Emiratëve dhe mbretërve lojal të dizajnojn dhe të shuajn Pranverat Arabe mbi Lindjen e Mesme sipas interesave imperialiste të udhëhequr nga sheikët mushrik properëndimor që për dert kanë vetëm pushtetin dhe ruajtjen e fronit mbretëror të vjedhur nga populli liridashës. Mbretërit sheike janë të gatshëm të shuajn çdo lëvizje progresiste që vijn në vendet arabe dhe që ua rrezikon fronin e tyre nga ardhja e demokracisë së popullit në pushtet me të zgjedhurit e tyre politike siç ishte ndër ata edhe Mohammed Mursi që lëkundi pozicionet e froneve eksplloatuese dhe skllavëruese të fuqisë së popullit nga diktatorët në pushtet të u servilosur ndaj çdo dëshire të sionistëve që me grushtete i mbajnë në pushtet mbi kurizin e popullit të shtypur të larguar nga të drejtat më elementare njerëzore. dhe demokratike

Po sot Emiratet e Bashkuara Arabe kanë filluar një sulm kinematografik ndaj Katarit, një nga vendet më pragmatike të rajonit i cili qëndron politikisht pranë popullit të tij, këtë herë përmes një filmi në Hollivud.

Ky shtet munafik Emiratet dhe udhëheqësi i tij Bin Zajed shkojn përtej saj kur përsipër merr të menaxhoj e të filmoj një shpifje kolosale me Skenarin e filmit “The Misfits”, me protagonist Pierce Brosnan, i njohur për karakterin e tij James Bond. Si rezultat i mbështetjes financiare të Emirateve të Bashkuara Arabe në film, Katari dhe dijetari i njohur egjiptian Yusuf Qaradawi, i cili jeton në Katar, shfaqen si krerët e “terrorizmit global”.

Kjo skemë tregon se deri ku mund të shkoj një mendje e azdisur e i trullosur prej frikës së heqjes nga froni i dashuruar për vdekje që gjason me rastin e Faraonit i cili kishte shpallur veten për zot larg mëshirës së Zotit të vërtetë me dëshirë të zjarrt të zhduk profetin e kohës Musaun… Dhe fundi i të cilit dihet ishte mbytja në Detin e Kuq!

OPINIONE