Rajoni

Erdogan viziton Shqipërinë të hënën. Pritet me ceremoni në Aeroport

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ditën e hënë 17 janar do të vizitojë Shqipërinë.

Mediat zbardhin axhendën e vizitës së Presidentit.

Në orën 09:25 Erdoğan do të pritet me ceremoni shtetërore në Aeroportin “Nënë Tereza.”

Më pas në orën 10:05 do të niset drejt Laçit ku do të zhvillojë një vizitë në një familje.

Në orën 10:20 pritet të mbahet ceremonia e dorëzimit të shtëpive të ndërtuara pas tërmetit në Laç të cilat janë financuar nga qeveria turke.

Gjithashtu do të mbahet dhe ceremonia e emërtimit të sheshit në Laç me emrin e Presidentit të Republikës së Turqisë.

Në orën 13:00 Erdoğan do të takohet me kryeministrin Rama.

Në orën 15:00 do të nënshkruhen marrëveshjet e përbashkëta dhe do të mbahet konferenca për shtyp.

Në orën 16:00 Erdoğan do të inaugurojë Xhaminë e Et’hem Beut. Më pas në orën 17:00 është parashikuar përshëndetja e Presidentit të Republikës së Turqisë në Kuvendin e Shqipërisë.