Historia Islamofobi

Fanatiket katolik perkujtojne ne Nju Jork vdekjen e Skenderbeut

Viti jubilar mbi zhdukjen e Skenderbeut po perkujtohet edhe nga fanatiket katolike te Nju Jorkut. Kështu, kisha e malesoreve te Malit te Zi dhe Shkodres ne Nju Jork, Kisha e Zojës së Shkodrës, në bashkëpunim me pleqte e shoqates “Vatra”,  do perkujtojne sot diten e fanatikut kristjan Gjorgj Kastriotit.

Në orën 17.00, në kishën e Zojës së Shkodrës malesoret do perkujtojne heroin e tyre dhe 550-vjetorin e zhdukjes se tij. Tufave te malesoreve katolik te Amerikes do u shtohen edhe fanatike katolik nga Ballkani. Ata kane ftuar mesuesin nga Shkodra Romeo Gurakuqi, fanatikun kosovar Fahri Xharra; shkodranen Azeta Kola dhe malesore te tjere.

Ne ceremonine kushtuar Skenderbeut pritet te hidhen parrulla anti-turke dhe anti-muslimane. Megjithate kjo ceremoni do injorohet nga mediat amerikane te cilat nuk i kane me sy te mire katoliket.