Femrat si viktimë në shoqëri!

Nga Besnik Kalisi

Shpeshherë me apo padashje, të gjithë meshkujt janë fajtor që kontribojnë në viktimizimin e femrave!
Nga raporti babë-vajzë, vëlla-motër e deri tek burrë-grua, në të gjitha këto etapa, sjellja e meshkujve në raport me femrat, ka zhvilluar aftësi të ndryshme dinakrie tek femrat për t’i arritur qëllimet e tyre!
Mënyrat e viktimizimit janë të ndryshme si: duke i izoluar (ku ky llojë diktature kultivon dinakrinë), duke mos i mbështetur në vendimet e tyre ( i bënë të pa aftë të jetojnë të pavarura), duke mos i bërë të ndihen të vlefshme (duke u bërë pre e lehte për djemtë avanturier) dhe duke ia dhënë lirin pa limite ( duke lënë të lirë të lunderojë drejtë dështimit)
Asnjëra prej këtyre metodave klasike, nuk premton të ardhme tek femrat, por krijonë vetëm veti dinakrike e djallëzie që do të jenë të dëmshme si për veten e tyre ashtu edhe për shoqërin!
E vetmja rrugë që premton ardhmëri për femrat, është ndërtimi i personalitetit të saj nën frymën e edukatës se mirfilltë, ku të çmohet atë për çka është, të ndëgjohet kur don të flas, të respektohen vendimet që i ndërmarrin dhe të kenë mbeshtetje për çdo zhgënjim apo dështim!
Femra eshte shtylla kryesore e shoqërise, nëse ajo shtyllë nuk respktohet dhe nuk kujdesemi për të, do të shkatërrohet e gjithë shoqëria!

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne