Fetë hyjnore janë kundër dhunës

Një seminar me titull “Besimet hyjnore: Jo për dhunën, jo për gjakderdhjen” u mbajt të mërkurën në Kajro, Egjipt.

Parlamenti i Egjiptit ka organizuar një forum njëditor në bashkëpunim me Ministrinë e Çështjeve të Rinisë, sipas faqes së internetit të al-Misri al-Yawm.

Në Seminar u diskuta dhe analizua pikëpamja e feve hyjnore të cilat janë kundër dhunës dhe ekstremizmit.

Pjesëmarrësit muslimanë, gjithashtu, theksuan se Islami është për mëshirën, paqen dhe moderimin.

Studiuesit e lartë nga Universiteti Islamik Al-Azhar ishin ndër pjesëmarrësit në forum.

Kajro gjithashtu organizoi një konferencë mbi refuzimin e terrorizmit të martën.

Dijetarët muslimanë dhe krishterë, mendimtarë dhe figura kulturore dhe politike morën pjesë në konferencën me titull “Së bashku kundër terrorizmit”, për të diskutuar se si shoqëria egjiptiane duhet të qëndrojë kundër terrorizmit.

Gjatë disa viteve të fundit, militantët dhe grupet ekstremiste kanë kryer sulme të shumta terroriste në Egjipt duke përfituar nga trazirat që shpërthyen pasi presidenti i parë i zgjedhur në mënyrë demokratike, Muhamed Morsi u rrëzua në një grusht ushtarak në korrik të vitit 2013.

Në nëntor 2017, të paktën 305 persona, përfshirë dhjetëra fëmijë, u vranë dhe mbi 130 të tjerë u plagosën në një sulm me armë zjarri dhe bombarduan një xhami në gadishullin Sinai të Egjiptit.

Terroristët sulmuan xhaminë Al-Rawdah në qytetin Bir al-Abd, 40 kilometra nga kryeqyteti provincial i Sinaiut në El-Arish, gjatë namazit të ditës së xhuma.

Sulmi ishte incidenti më i vdekshëm terrorist në historinë e terrorizmit të kohëve të fundit në Egjipt.

Burimi : IQNA / ML

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne