Bota

Flota e Detit të Zi, fregata super moderne ruse mbërrin në Sevastopol

Fregata më e përparuar e Flotës Detare të Detit të Zi, “Admiral Makarov” ka mbërritur në Sevastopol për herë të parë pas hyrjes në shërbim të Flotës, njoftoi zyra e shtypit e Flotës së Detit të Zi.

Sevastopoli për herë të parë pasi hyri në shërbim me Flotën e Detit të Zi. Ceremonia kushtuar mbërritjes së luftanijes u mbajt nën drejtimin e Shefit të Shtabit të Flotës së Detit të Zi, Admirali Viktor Liiin”, tha në një deklaratë zyra e shtypit.

Ceremonia për mirëpritjen e luftanijes më të re u shoqërua nga pjesëmarrja e komandës dhe veteranët e një formacioni të anijeve sipërfaqësore, përfaqësues të ekzekutivit dhe të degëve legjislative të pushtetit të Sevastopolit, familjarë dhe të afërm të ekuipazhit të luftanijes fregatë.

Komandanti i “Admiral Makarov Kapiteni i Rank 2”, Grigory Breyev i raportoi shefit të Shtabit të Flotës, se fregata kishte përfunduar me sukses një lundrim midis flotës dhe misioneve të kryera në ujërat e largëta.

Ekuipazhi i fregatës së re, më herët mori pjesë në Paradën Detare të Rusisë në Shën Petersburg, stërvitje ndër-flotave në Flotën Balltike dhe gjithashtu në ushtrime, nën drejtimin e komandantit të Marinës Ruse në Detin Mesdhe.

“Admirali Makarov” është projekti i tretë i 11356 fregatës ujore të kaltër, i emëruar nga komandanti i Marinës Supreme Ruse, Oqeanografi dhe zëvendësadmirali Stepan Makarov. Fregata e fundit u dorëzua në marinë dhe flamuri detar u ngrit në luftanije më 27 dhjetor 2017.

Fregata e projektit 11356 ka një zhvendosje prej 4.000 ton, një gjatësi prej 124.8 metra, një shpejtësi prej 30 nyjesh dhe një qëndrueshmëri në det prej 30 ditësh. Ato janë të armatosura me raketa të kalibrave Kalibr-NK, komplekset e raketave sipërfaqësore deri në ajër Shtil-1, armë me artilerinë A-190, artileri mbrojtëse ajrore, raketa-hedhës dhe silurë që gjithashtu mund të bartin helikopterë Ka-27 ose modifikime të tij si Ka-31./tass.com

OPINIONE

INTERVISTA