Forcat izraelite arrestojnë tetë palestinezë në Bregun Perëndimor

Forcat izraelite arrestuan të paktën tetë palestinezë në BregunPerendimor të pushtuar të dielën.

Sipas Shoqatës së të Burgosurve të Palestines (PPS), forcat izraelite arrestuan dy palestinezë në rrethin jugor të Bregut Perëndimor të Betlehemit. Ata u identifikuan si Rani Hani Bisharat dhe Mahmoud Adel Zboun.

Në rrethin qendror të Bankës Perëndimore të Jerusalemit, dy palestinezë u arrestuan dhe u identifikuan si Ahmedi Ixhad el-Rahbi dhe Mahdi Xhaber.

Në rrethin e Nablusit në veri të Bregut Perëndimor, katër palestinezë u arrestuan nga forcat izraelite. Shoqata e të të Burgosurve të Palestines i identifikoi ata si Salame Marwan Abed al-Xhevad, Muhammed Zaki Ebdah, Xhemil Salah al-Din al-Akraa dhe Baraa Kamal Hashash.

Bastisjet izraelite në qytetet dhe fshatrat palestineze janë ngjarje të përditshme në Bregun Perëndimor dhe Jerusalemin Lindor.

Sipas grupit të të drejtave të të burgosurve, Addameer, janë 5,554 të burgosur palestinezë që mbahen në burgjet izraelite.

Burimi : Ma’an/ ML

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne