Bota Kuriozitete

Gabimi i vogël i gjeologëve komunistë shkaktoi këtë zjarr që nuk ndalet prej… vitit 1971(!)

Kjo që shihni në foto quhet “Porta e Ferrit” dhe ndodhet në Turkmenistan.

U hap nga gjeologët sovjetikë që kërkonin naftë.

Për shkak të një gabimi në matje ata shpuan një zonë prej së cilës nisi të dilte një sasi e madhe gazi.

Menduan ti vinin flakën, me idenë që gazi të digjej dhe të mund të vazhdonin pas kësaj punimet.

Por… ai gaz vazhdon edhe sot e kësaj dite të digjet pa u ndalur asnjë sekondë që prej vitit 1971!