Bota

Gangsteri më i njohur në Francë arratiset nga burgu me helikopter si shqiptari Alket Rizai

Një gangster i njohur në Francë ka ikur me helikopter nga një burg në rajonin e Parisit, thonë autoritetet franceze .Bëhet e ditur se Redoine Faid shpëtoi pasi tre bashkëpunëtorë të armatosur rëndë zbritën helikopterin në oborrin e burgut.

Faid, 46, po vuante një dënim 25-vjeçar për një vjedhje të dështuar gjatë së cilës një oficer policie u vra.

Kjo është arratisja e tij e dytë nga burgu: Në vitin 2013, ai u arratis pasi mori katër roje peng dhe shkatërroi një numër dyerve.Ai e realizoi atë arratisje për më pak se gjysmë ore pasi mbërriti në një burg në Francën veriore.

Në vitin 2009 ai shkroi një libër për përvojat e tij të rritjes në rrethinat e kaluara të krimit të Parisit dhe u ‘diplomua në një jetë të krimit’ shkruajnë mediat e huaja.

Faid dhe bashkëpunëtorët e tij u arratisën nga oborri i burgut i cili nuk ishte i mbrojtur nga një rrjet pa e lënduar asnjërin, njoftoi faqja franceze e lajmeve Europe 1.

Helikopteri pastaj fluturoi në zonën e afërt Gonesse. Ajo u gjet nga policia lokale i djegur plotësisht.

Video nga arratisja e tij e mëparshme: