Gënjeshtrat më të mëdha të CNN-it

Në Luftën e Gjirit për të diskredituar Sadam Huseinin është përdorur një vajzë 15-vjeçare, me të cilën është përhapur gënjeshtra për vrasjet e foshnjave në inkubator nga ana e regjimit të Sadamit.

Një prej 935 gënjeshtrave të CNN’it ishin edhe fotot nga Karabataku, të cilat pastaj iu servuan kabinetit të Bushit me qëllim të nxitjes së konflikteve.

CNN duke vepruar si përfaqësues i lobit të luftës në SHBA është duke krijuar thashetheme të ndryshme me qëllim destabilizimin e kurseve ekonomike në Evropë.

Para se të fillonte lufta e parë e gjirit Amerika nuk kishte argumente të mjaftueshme për të diskredituar Irakun e Sadamit.

Pas shumë strategjive vendoset që në skenë të del kompania më e madhe Amerikane e Marrëdhënieve me Publikun “Hill and Knowlton”.

CNN dhe Hill dhe Knowlton-i për të për të simuluar Sadamin si Hitleri përdorën një kapital të madh dhe shumë lajme manipuluese.

Ata përdorën një vajzë nga Kuvajti, e cila thoshte se punonte në një spital ne Bagdad, ku para disa muajve ushtarët irakianë kanë zhvilluar një sulm në të cilën kanë vrarë edhe foshnjat në inkubator.

Ky lajm u njoftua në botë vetëm nga CNN!

George Bush ka përdorur shumë herë këtë lajm për të krijuar një perspektivë për luftën me Irakun.

Por, vajza 15-vjeçare nuk kishte qenë kurrë në atë spital!

Ajo ishte vajza e ambasadorit të Kuvajtit në Amerikë!

Emri i së cilës ishte Nayirah el-Sabah

Por deri sa u shfaq e vërteta, Amerika kishte filluar bombardimin e Irakut.

Rreth pushtimit amerikan në Irak, Presidenti Bush dhe ekipi i tij në vitin 2003 janë akuzuar nga Qendra e Integritetit Publik të Amerikës me 935 gënjeshtra ku një pjesë e madhe e këtyre gënjeshtrave ishin të lansuar nga portali CNN.

Po ashtu edhe Nënpresidenti i atëhershëm Dick Cheney dhe Sekretari i Mbrojtjes Donald Rumsfeld në shumicën e rasteve argumentuan se kishin informata të ndryshme në lidhje me armatimet kimike të Irakut, ata mbronin idenë se Iraku prodhonte edhe bombë atomike.

Këto lajme publikoheshin nga gazetarja e njohur Amerikan Amber Lyon, e cila në fund të vitit 2003 deklaroi se kishte marrë goxha para nga qeveria e atëhershme që të lansonte lajmet e tilla.

Më vonë ajo dha dorëheqje nga posti i saj në CNN./ gazetaere

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne