Bota

Giuliani pranon gënjeshtrën: Trump nënshkroi letrën për projektin në Moskë

Avokati i presidentit amerikan Donald Trump tha të mërkurën se Trump kishte nënshkruar një letër në tetor të vitit 2015, për të zhvilluar një projekt të pasurive të patundshme në Rusi, gjatë fushatës së tij presidenciale, pasi më parë e mohoi atë në një intervistë televizive në fundjavë.

Rudy Giuliani i kishte thënë CNN të dielën se “askush nuk e kishte nënshkruar” letrën që synonte për të ecur përpara me projektin e Moskës, megjithëse ai pranoi se bisedimet rreth zhvillimit të atij projekti, kishin vazhduar deri në nëntor 2016, kur Trump fitoi zgjedhjet presidenciale të SHBA.

Giuliani ndryshoi kursin në komentet për Reuters të mërkurën, megjithatë, pasi CNN njoftoi të martën vonë se kishte marrë një kopje të letrës së 28 tetorit të vitit 2015 të nënshkruar nga Trump, i cili kishte njoftuar ofertën e Shtëpisë së Bardhë në qershor të atij viti.

“Nëse e thashë, bëra një gabim”, tha Giuliani për mohimin e tij të mëparshëm rreth firmës së Trump mbi letrën. “Nuk ka asgjë të keqe me nënshkrimin e tij. Kur e bëri këtë, ai nuk ishte president ende”.

Projekti i propozuar është bërë një fokus në hetimet federale të ndërhyrjes së Rusisë në politikën amerikane dhe lidhjet e mundshme midis fushatës së Trump dhe Moskës, të cilat po zhvillohen nga Zyra dhe Kongresi i Këshillit të Posaçëm të SHBA.