Rajoni

Gjukanoviç: Zgjedhjet në Mal të Zi konfirmuan zhvillimin demokratik

Presidenti malazez, Milo Gjukanoviç, tha se zgjedhjet e fundit parlamentare dhe lokale të vendit konfirmuan përparimin në zhvillimin demokratik të shoqërisë malazeze.

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë, Gjukanoviç tha se detyrimi i Malit të Zi është të vazhdojë të promovojë demokracinë, lirinë, barazinë, të drejtat e njeriut dhe sundimin e ligjit.

“Është detyrimi ynë të inkurajojmë pjesëmarrjen demokratike, të jemi transparent dhe të përgjegjshëm. Zgjedhjet e fundit konfirmuan përparimin e zhvillimit demokratik të shoqërisë malazeze. Ata treguan se Mali i Zi e kupton procesin e demokracisë dhe riafirmuan rëndësinë e forcimit të institucioneve demokratike, duke përfshirë kapacitetet që do të forcojnë rezistencën të gjithnjë e më shumë formave të manipulimit dhe keqinformimit”, tha Gjukanoviç.

Ai theksoi se vetëm me pjesëmarrje të plotë, përgjegjësia dhe bashkëpunimi mund të forcojnë besimin dhe përparimin drejt qëllimit që vlerat më të larta të demokracisë të jenë realiteti i secilit individ./AA