Historia Opinion

Historia e Islamit ne Shqiperi (pjesa 1)

Si u bene shqiptaret muslimane? A erdhi Islami nga turku apo diku tjeter? A i ktheu turku shqiptaret me dhune ne Islam? A duhet te kthehen shqiptaret ne fene e te pareve? Cfare roli luan Skenderbeu dhe Nene Tereza ne teologjine e Islamit? A e besojne muslimanet shqiptare Skenderbeun apo sulltan Mehmetin II? Pse kosovaret dhe shqiptaret jane derrmueshem muslimane? Pse shume shqiptare po braktisin Islamin? Cfare rroli ka luajtur masoneria ne shkaterrimin e Islamit ne Shqiperi? A jane te gjithe shqiptaret shqiptare, apo ka mes tyre edhe turq, arabe, kurde, italiane, austriake, vllehe etj?

Ne nje cikel leksionesh online, Dr. Olsi Jazexhi shpjegon historine e Islamit ne Shqiperi qe nga koha e profetit Muhamed dhe kalifeve e deri ne ditet tona. Videot me poshte jane pjese e leksioneve te historianit shqiptar:

Pjesa 1: Hyrja; pse duhet nje histori e Islamit ne Shqiperi

 

Pjesa 2: Ardhja e Islamit nga Italia

 

Pjesa 3: konfliktet kristjane, sllavet, greket, bullgaret, arabet

 

Pjesa 4: Islamizimi ne kohen e Turqise; me dije, servilosje etj

 

Vijon…

 

OPINIONE

INTERVISTA