Historia Intervista Video

Historiani Olsi Jazexhi për origjinën sllave te Skënderbeut dhe shqiptarizimin e Kosoves nga Turqia

I ftuar në emisionin e radhës të “Provokacija” nga Mustafa Nano ishte edhe historiani Olsi Jazexhi. Ai ka folur për origjinën e Skënderbeut dhe të shqiptarëve. Sipas tij nuk ka një dokument që vërteton se Skënderbeu ka folur shqip apo ka qene ati i kombit shqiptar, por Skenderbeu ka qene me shume sllav sesa shqiptar. Ai komenton lajmet e rreme të portaleve në adresë të tij. Flet per pushtimin shqiptar te Kosoves ne kohen e Perandorise Osmane dhe rendesine qe ka patur Islami ne shqiptarizimin e Kosoves. Tregon per axhenden katolike te Austrise dhe Italise per te katolicizuar historine shqiptare dhe per ti bindur shqiptaret per tu katolicizuar dhe braktisur Islamin dhe per rendesine qe ka patur kultura e larte turke ne perhapjen e shqiptarise…