Imam Ahmed Kalaja denoncon policin e antiterrorit Bashkim Lamnica per kercenimet ne xhami

Ne diten e sotme, date 1 korrik 2022 polici i antiterrorit Bashkim Lamnica eshte denoncuar nga imam Ahmed Kalaja, imam i xhamise se Dine Hoxhes per kercenime dhe shantazhime brenda ne xhami qe Lamnica i ka bere besimtareve muslimane. Bashkim Lamnica eshte i keqnjohur ne bashkesine muslimane shqiptare si inkuizitor i besimtareve muslimane, burgoses i Roland Kryemadhit dhe perndjekes i shume besimtareve te tjere.

Ne rastin me te fundem, ku besimtaret e xhamise Dine Hoxha kane patur nje konflikt ideshe, dhe ku ne kete konflikt ideshe teologjike, Bashkim Lamnica ka hapur ceshtje penale dhe per kete kercenon te shoqeroje me dhune imam Ahmed Kalane ne polici, tregon kulmin e persekutimit dhe cmendurise qe policia e antiterrorit ka pershkallezuar kunder besimtareve muslimane te Tiranes. Keto kercenime shkresore dhe filmike kane irrituar imam Kalane i cili ka bere nje prononcim publik kunder harbuterise se Bashkim Lamnices.

 

Me poshte mund te shikoni videon kercenues te Bashkim Lamnices brenda xhamise se Rruges se Kavajes dhe shkresen e tij ndaj imam Ahmed Kalase dhe ne fund eshte deklarata e imam Ahmedit:

https://www.youtube.com/watch?v=UDttxC45hus

Ahmed Kalaja

Polici i antiterrorit edhe Gjuetia e Shtrigave.

Nga një problem i xhamisë ku njerëz të pautorizuar shperndajnë trakte polici antiterrorit i bën problem xhamisë.

Për Dijeni KMSH

Për Dijeni Komiteti Shtetor Për Kultet

Për Dijeni Drejtoria e Policisë Tiranë

Për Dijeni Drejtoria Anti Terrorit Tiranë

Për Dijeni Avokati i Popullit

Për Dijeni Çdo Media

Për Dijeni Çdo Qytetar

Besimtarët e Xhamisë së Rrugës së Kavajës shantazhohen shënjestërohen ftohen për tu bërë pjesë (spiuna) siç thojshim ne në kohën tonë, ((kjo me sa kuptoj unë inshallah nuk jam gabim)) nga një farë polici i antiterrorit siç e ka cilësuar ai veten e tij si oficer i antiterrorit, ndoshta edhe është…

Personi në fjalë ka kërkuar prej nesh bashkpunim edhe informacion për një ngjarje shpërndarje fletushkash në xhaminë tonë nga disa të rinj.

Sqarimi:

Ne si xhami edhe unë si imam ngjarjen e kemi denoncuar pranë Myftinisë Tiranë edhe e kemi diskutuar gjërë e gjatë në Këshillin e Myftinisë.

Sepse ne si xhami varemi krykëput nga Myftinia edhe jo nga Shik; Shiu; apo Antiterrori.

Zotëria polici antiterrorit në bisedë kafeje u interesua edhe i dham atij aq informacion aq sa lejonte etika, po edhe dinim ( pasi nuk i njohnim të rinjtë as me emra as me mbiemra) sepse siç e thashë ne nuk varemi si institucion nga AntiTerrori po nga Myftinia Tirane.

Kur zotëria kërkoi ti kalonte gjërat në fazë tjetër bashkpunimi, edhe rekrutimi ne kërkuam prej tij të shoqëronte kërkesën e tij me letër nga prokuroria Tiranë. Kur letra erdhi; fati i tij i zi, që driveri i fshin videot çdo njëzet ditë.

Vjen në xhami edhe shantazhon edhe kërkon bashkpuntorë në emër të asaj që videoja është fshirë qëllimisht; kur deshtoi sukseshem edhe ju paraqit atij deklarata se vetem imami është përgjegjës e askush përveç tij ai vetëm turfullonte edhe thotë textualisht; ” … e di une si e donit ju tju nxirrja tgjithve prej b… jashtë… ” gjë që është filmuar edhe ruajtur edhe zotërojmë nga kamerat e Xhamisë.

Me çfarë të drejte ky polic i antiterrorit shan në xhami edhe flet në atë gjuhë?!

Ju mund ta shihni te një nga videot se si shfryn duke shantazhuar edhe shqetësuar besimtarët.

I drejtohemi AntiTerrorit edhe Avokatit të Popullit mjaft më me amatorë edhe shantazhues se kohët kanë ndryshuar edhe se me akuza te pabaza e frikësime nuk mund të arrini asgjë edhe shumë turpshme kjo që akoma ka në mesin tuaj të tillë policë.

Ne nuk mund ti përgjigjemi thirrjes së dikujt që thotë në ambientet e Xhamisë, Shtëpisë Zotit;”  ” … e di une si e donit ju tju nxirrja tgjithve prej b… jashtë… “. Nëse ju thoni se duhet djemtë tanë të paraqiten; ne ju themi kjo është e pamoralshme pra!

Ndērkohë polici në fjalë në flet thirrjen e tij ai vendos datën 2019 përse e bën këtë nuk e di?!

Prej vitesh me shumë lezet njerëz brenda instititucioneve te ndryshme na bënin neve delen e zezë për vjedhjet për paudhësitë e tyre; i kemi bajtë në kurriz po nuk ju bajmë më.

STOP!

Sqarim: Këtu do të sjell shkresat e tij pasi dështoi edhe ka filluar shantazhin per rekrutim po do sjell edhe deklaraten time për situatën në fjalë.

Po ju sjell si matreal edhe videon turfulluese të tij ku shan ofendon edhe shantazhon.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne