Bota Historia

Imazhe nga fundi i Luftës II Botërore që tregojnë rënien e Hitlerit

Këto fotografi të rralla ofrojnë një paraqitje të shkurtër në jetën e ushtarëve gjermanë, ndërsa përballen me humbjen gjatë fundit të Luftës së Dytë Botërore.

Forcat naziste në Evropën Perëndimore në vitin 1944, shumë prej të cilëve ishin të papërvojë dhe rekrutë adoleshentë, u përballën me detyrën e vështirë për tu mbrojtur kundër fuqisë së madhe të forcave aleate.

Një nga imazhet e shquara nga fazat përfundimtare të luftës tregon një ushtar të ri, adoleshent që shpreson të shihet nga forcat ajrore gjermane.

Imazhet e mrekullueshme janë përfshirë në librin e ri të Hans Seidler-it, “Imazhet e Luftës: Humbja e Hitlerit në Frontin Perëndimor 1944-1945”, një tregues bindës i luftës dhjetë-mujore të nazistëve kundër fuqisë ushtarake aleate më të madhe në Frontin Perëndimor, që do të lirohej në fund të këtij muaji.

‘Muajt ​​e hapjes së 1944 për ushtarin gjerman ishte një perspektivë e keqe,’ shpjegoi Seidler. “Jashtë në Frontet Ruse dhe Italiane ata kishin luftuar me dëshpërim për të mbajtur kohezionin dhe për të mbajtur pozicionet e tyre të dobëta që shpesh panë që mijëra të zhdukeshin.

“Deri në maj të vitit 1944, Frontin Lindor Wehrmacht ishte dobësuar rëndë nga forca e madhe e forcave sovjetike. Për t’i bërë gjërat edhe më keq, gjatë gjysmës së parë të vitit 1944, njësitë e trupave nuk u rikonfirmuan më zëvendësime për të kompensuar humbjet e mëdha të pësuara”. Autori shtoi se furnizimet e pajisjeve dhe municioneve ishin të pamjaftueshme.

OPINIONE