Indonezia shkatërron 18.000 shishe alkoolike në Ramazan

Në një paraqitje vjetore të Ramazanit, 18,000 shishe alkooli të paligjshme u shtypën nga një valak në kryeqytetin e Indonezisë, në Xhakartë.

Mijëra shishe të pijeve alkoolike u shtypën nga një valak në kryeqytetin e Indonezisë, në Xhakarta, të hënën pasi policia paralajmëron për pije alkoolike gjatë muajit të shenjtë të agjërimit të Ramazanit.

Pothuajse 90 për qind e 260 milion banorëve të Indonezisë janë myslimanë, feja e të cilëve kërkon nga ata të abstenojnë nga ngrënit, pirja, pirja, e duhanit prej lindjes së diellit dhe perëndimit të diellit gjatë muajit të Ramazanit.

Policia paraqiti 18,000 shishe alkoolike të mbledhur gjatë bastisjeve gjatë disa muajve të fundit në kryeqytetin e Indonezisë, në Xhakartë dhe më pas i shkatërrojë .

Guvernatori i Xhakartës, Anies Baswedan u bëri thirrje banorëve që të shmangin qarkullimin e pijeve ilegale.

“Puna e komunitetit është të zvogëlojë kërkesën,” tha ai në ngjarjen e shkatërrimit të pijeve në afërsi të monumentit kombëtar të qytetit.

“Por pa marrë parasysh sa furnizimi është reduktuar, është e vështirë nëse ka ende kërkesa”.

Autoritetet indoneziane zakonisht bëjnë konfiskimin dhe shkatërrimin e sasive të mëdha të alkoolit të paligjshëm për të kujtuar muslimanët që të përmbahen nga zhurma gjatë Ramazanit.

Islami ndalon muslimanët të konsumojnë alkool në çdo kohë të vitit. Por muslimanët indonezian e respektojnë fenë në shkallë të ndryshme dhe alkooli është në dispozicion në baret dhe klubet e natës në qytetet kryesore.

Shumë klube argëtuese mbyllen gjatë Ramazanit, duke përfshirë edhe në Xhakarta.

Burimi : The New Arab / ML

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne